Maak van je tuin een heerlijk paradijs

Maak van je tuin een heerlijk paradijs

De tuin is je al een langere tijd een doorn in het oog. Je kunt er niet gezellig zitten, het heeft geen sfeer of bevat veel te veel tegels. Tijd om aan de slag te gaan en er een heerlijk paradijsje van te maken. Bedenk vooraf wat het budget is wat je er aan uit wilt geven en je nog weer kunt hergebruiken. In deze tijd van duurzamer leven is recyclen natuurlijk een must. Wil je een bepaald thema voor de tuin, moet het onderhoudsvriendelijk zijn of een groene oase vol met bloeiende planten en bloemen? Houd ook rekening met je gezinsleden. Een speelhoekje voor de kinderen en voor de immer klussende partner een schuurtje waarin de werkbank past.

Een groene omheining

In je tuin wil je, behalve een beetje beschut zitten, ook kunnen genieten van je privacy. Want hoewel je goed met de buren overweg kunt hoeven ze echt niet te zien wat je aan het bereiden bent op de barbecue. Een goede erfafscheiding, zoals haagplanten, is dus een must. Wanneer het op je eigen grond komt te staan hoef je het niet te overleggen met de buren. Maar eigenlijk is het wel net zo netjes om ze op de hoogte te stellen. Winterharde haagplanten hebben als groot voordeel dat ze het hele jaar door mooi groen blijven en aantrekkelijk zijn voor vlinders, insecten en vogels. Nadeel is dat je ze moet snoeien om het in toom te houden. Maar wanneer ze de juiste verzorging krijgen kun je alle seizoenen genieten van beschutting en privacy.

Het hele jaar door buiten zitten

Wil je het hele jaar door lekker buiten zitten? Maak dan een overkapping. Deze kun je elders in de tuin plaatsen, maar ook aan de woning vast maken. Zo haal je buiten naar binnen en andersom. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een overkapping. Een houten of aluminium constructie, met glazen dak, vaste zijpanelen of met een schuifpui. Met een beetje handigheid kun je een overkapping prima zelf plaatsen, maar een paar extra handen is altijd meer dan welkom. Trommel vrienden of familie op en vraag hen te helpen met de tuinmetamorfose. Laat voor het hele klusteam polos bedrukken. Neem je de tuin in een koude periode onder handen? Dan kies je voor truien bedrukt met logo. Plaats onder de overkapping een buitenhaard of terrasheater zodat je ook tijdens kille avonden buiten kunt zitten. Lekkere lounge-meubels, mooie accessoires en gezellige verlichting maken het geheel in stijl af.

Accessoires en planten maken het verschil

Ook wanneer je een kleine tuin hebt kun je er, met een paar aanpassingen, een zalige relaxplek van maken. Plaats tropische planten in mooie potten en zet deze op het terras. Een verticale tuin zorgt ook voor een verrassend groen effect. Een buitenkleed met een leuk motief, kussentjes in vrolijke kleuren en een sfeervolle tuinposter aan de schutting maken het geheel af. Versier de tuin met mooie lichtelementen en lichtsnoeren zodat je ’s avonds dat wauw-effect krijgt. Nu nog een fijne hangmat met een lekkere cocktail binnen handbereik en het genieten van je eigen gecreëerde paradijsje kan beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *